St Sava Serbian Orthodox Cathedral
Serbian Orthodox Diocese of East. America

https://us06web.zoom.us/meeting/register/tZYkcu-trz0rE9z5h9b4RaBB23SJSjTNCoW7

 

Александра Нинковић Ташић је председница Образовно-истраживачког друштва Михајло Пупин и мултикултурални амбасадор Унеско клуба Универзитета Сорбона.

Алекснандра је најпознатија по свом раду на прикупљању архивског материјала о српским великанима, а посебно о Михајлу Пупину, као и по организацији бројних изложби и предавања у Србији и иностранству. Аутор је неколико значајних дела, укључујући серију "Звездобројци", која се бави животима и радом значајних српских научника и историјских личности попут Михајла Пупина, Николе Тесле, Милутина Миланковића, Јована Цвијића, Ивана Ђаје, Атанасија Николића и Руђера Бошковића. Ту су и дела Човек испред науке, Звонари слободе, Дубровачки Срби. Аутор је велике изложбе и монографије о Пупину - Од физичке ка духовној реалности, која је у Историјском музеју Србије оборила два рекорда - онај о дужини трајања поставке, али и о посећености, са преко 200.000 посетилаца.

Њен ангажман у промоцији српске културе и науке такође је препознат кроз бројне награде, укључујући Специјално признање Уједињених нација и Витез српске културе.

SerbFest 2024

Save the Date!!!

 

*SerbFest 2024*

September 14 & 15

 

More Info to follow

 

___________________________________________________________________________________

St. Sava Serbian Orthodox Cathedral | 41 Alewife Brook Parkway, Cambridge, MA 02140 | 617-674-4035